MUDr. Kovářová v Českém rozhlase Plzeň: Pravidelné vyšetření prostaty začíná u mužů v 50 letech

14. 8. 2019

ROZHLASOVÝ RÁDCE

"Potíže s prostatou nastupují se zvyšujícím se věkem muže. Současná medicína nabízí efektivní pomoc." V pořadu Českého rozhlasu Plzeň "Co vás zajímá" to 13. srpna uvedla uroložka Stodské nemocnice MUDr. Daniela kovářová. Na téma zvětšená prostata odpovídala i na dotazy posluchačů. Pořad je možné si poslechnout z audioarchivu ČRo Plzeň (níže ke stažení).

Co vás zajímá

Preventivní vyšetření prostaty by měl muž po 50. roce věku pravidelně absolvovat u svého praktického lékaře, eventuálně u urologa.

Jak se projevuje zvětšená prostata a jaké jsou možnosti léčby? Jaké komplikace hrozí v případě, že muž potíže se zvětšenou prostatou ignoruje a nejde k lékaři? Jak probíhá vyšetření prostaty a co je to PSA? Ovlivní případná operace sexuální život muže? Souvisí se zvětšenou prostatou karcinom prostaty? Jaké jsou šance na vyléčení rakoviny prostaty? Na tyto a další otázky odpovídá MUDr. Daniela Kovářová z Urologické ambulance Stodské nemocnice.